Τα 100 χρόνια της γιόρτασε η ΕΣΗΕΜ-Θ

Τα 100 χρόνια της γιόρτασε η ΕΣΗΕΜ-Θ

Τα 100 χρόνια της γιόρτασε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ανήμερα τα Θεοφάνια, επέτειο της ίδρυσής της το 1923.

Την εκδήλωση, πέρα από τα μέλη της Ένωσης, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών, πλήθους φορέων και οργανισμών, αλλά και όλων των ενώσεων συντακτών και της Ομοσπονδίας τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, N. Καρράς, μιλώντας στους παρισταμένους τόνισε ότι το επετειακό 2023 είναι για την ΕΣΗΕΜ-Θ «αφετηρία αναστοχασμού με το βλέμμα στο μέλλον» και αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα αν αναπτύξει η Ένωση με αυτήν την αφορμή: την έκδοση τόμου που θα καταγράφει την ιστορική διαδρομή 100 ετών, «που άφησε το αποτύπωμά της στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα της χώρας», τη δημιουργία ανάλογου ντοκιμαντέρ και την ανάπτυξη δημόσιων διαλόγων για την ανταπόκριση της δημοσιογραφίας σε μείζονα θέματα της εποχής.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν:

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, που ευχήθηκε να συνεχίσουν οι δημοσιογράφοι τον αγώνα τους υπέρ της ενημέρωσης με την ίδια αυταπάρνηση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που τόνισε την ανάγκη της ενημέρωσης στην πορεία βελτίωσης κάθε κοινωνίας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που έκανε λόγο για το υψηλό επίπεδο της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοήθεια που παρέχουν οι δημοσιογράφοι με την κριτική τους στους φορείς της διοίκησης για να βελτιώνουν το έργο τους.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, που ανέδειξε τον ρόλο των δημοσιογράφων στην ανάγκη των φορέων διοίκησης για διαφωτιστικές ειδήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Απελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, που επισήμανε τον απαιτητικό ρόλο των δημοσιογράφων στην εκλογική χρονιά που ανοίγει.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, που ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους στη βαθιά γνώση που μπορεί να βελτιώσει τις καταστάσεις κρίσης και τις θυσίες τους υπέρ της αλήθειας και της ενημέρωσης.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, που επισήμανε τις αυξημένες προκλήσεις για τους δημοσιογράφους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, που τόνισε το τρίπτυχο αλήθεια, δημοκρατία, πολίτης ως χαρακτηριστικό της δημοσιογραφίας.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που ευχήθηκε κοινό αγώνα όλων για την υπεράσπιση της ελεύθερης ενημέρωσης.

Ο βουλευτής ΚΚΕ Α΄Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης, που αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης και κάλεσε τους εργαζόμενους δημοσιογράφους να υψώνουν το ανάστημά τους εναντίον της.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, που ανφέρθηκε στις προσπάθειες της ΕΣΗΕΜ-Θ να υποερασπιστεί τη λειτουργία των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, που αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που επιτελεί η ΕΣΗΕΜ-Θ στο καινούργιο τοπίο της Ενημέρωσης που έχει διαμορφωθεί.

Ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Γαβαλάς, που τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο της ΕΣΗΕΜ-Θ στο πεδίο της Ευρώπης και ιδίως των Βαλκανίων. Απένειμε μάλιστα στην ΕΣΗΕΜ-Θ το Αργυρό Μετάλλιο του Ξενοφώντα, που αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ Γιώργος Τσιγκλιφύσης, που παρέδωσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ ντοκουμέντο του 1942 που μαρτυρεί τη διαχρονική συνεργασία των δύο ενώσεων.

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ, που ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ όλων των ενώσεων,

Η Δέσποινα Μπόκου, πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ, που τόνισε την ενότητα ως βασικό χαρακτηριστικό της συμπόρευσης των ενώσεων όλων των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΤΥΠ Θεσσαλονίκης του ΕΔΟΕΑΠ Αναστάσιος Φωκιανίδης, που τόνισε την προσήλωση στην αρχή της αλληλεγγύης ως οδηγού για τη διαδρομή των ενώσεων.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων «’Ξενοφών» Δημήτρης Χορταριάς, που αναφέρθηκε στη συστράτευση όλων των ενώσεων υπέρ του αυτού του νέου εγχειρήματος.

Το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν στο κομμάτι της Εκκλησίας, ενώ τα δώρα που κληρώθηκαν κέρδισαν οι συνάδελφοι Νίκος Μόσχοβος και Θάνος Καληώρας.

Στην γιορτή της ΕΣΗΕΜ-Θ επίσης ήταν παρόντες: Κωσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, γενικός γραμματέας Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, Κωνσταντίνος Σπανούδης, Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Κώστας Ταγγίρης, Πρόεδρος ΟΑΣΘ, Γιάννης Κεσσόπουλος, γενικός διευθυντής ΔΕΠΘΕ, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, γενικός γραμματέας ΕΠΣ Μακεδονίας.

Share: 
Αναφορές
Είστε δημοσιογράφος σε περιφερειακό ΜΜΕ και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους όρους εργασίας σας; Ενημερώστε το PRESS_LOCAL
Υποβάλλετε την αναφορά σας...
Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους
Είστε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ; Επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας!

Το PRESS_LOCAL είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, που αναπτύσσεται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσογράφων (EFJ), στο πλαίσιο του έργου Τrade Unions for a Fair Recovery.

Επικοινωνία

Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 243 572

[email protected]

press-local.gr

To Μητρώο της ΕΣΗΕΜ-Θ με τα Μέσα Ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη υλοποιήθηκε με την ευγενική και αφιλοκερδή υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού Οργανισμού iMEdD – incubator for Media Education and Development